Varför alla borde ha ett vattenfilter i sitt hem.

Förorenat vatten är inte bara ett problem i utvecklingsländer utan är en allt större fråga även i Sverige.
 
Från bly och bekämpningsmedel till PFAS och antibiotikarester – många farliga ämnen kan finnas i vårt dricksvatten.
 

Mängden skräp som spolas ner har ökat markant​

Tidningen Samnytt rapporterade att under förra året samlades över 2000 ton sopor upp ur avloppssystemet. 
 
Skräp som samlades upp vid reningsverket i Henriksdal i Stockholm innefattade bland annat blöjor, våtservetter, tops, bindor, tamponger och kondomer. 
 
Den totala mängd skräp som spolas ner i avloppet har ökat med 63 procent de senaste tio åren.

Hälsorisker

Bekämpningsmedel, kemiska ämnen som bly och bisfenol A (BPA), och till och med naturligt förekommande radioaktiva ämnen som uran och radon kan utgöra hälsorisker. Även PFAS, det vill säga ämnen som är väldigt svårnedbrytbara, har också en förmåga att ansamlas i levande organismer. Ny forskning indikerar också att PFAS i dricksvatten kan påverka barns hälsa negativt.

Kemikalieutsläpp kan också ske plötsligt. Exempelvis fick boende i Unnaryd förra året sitt dricksvatten så pass förgiftat med kemikalier att man inte ens fick använda det till matlagning eller tvätt.

Instapure vattenfilter: En komplett lösning

Instapure vattenfilter använder en patenterad, utbytbar filterinsats som bland annat innehåller kokosbaserat aktivt kol. Det kan effektivt filtrera bort upp till 99% av bly, klor, mikroorganismer, bekämpningsmedel och sediment. Det hanterar också andra farliga ämnen som tungmetaller, läkemedelsrester, PFAS, bland andra.

Användarvänligt och prisvärt

En av de mest praktiska aspekterna av Instapure vattenfilter är dess enkla installation och användning. Med en enkel kranmekanism kan du välja att antingen filtrera vattnet eller låta det strömma utan filtrering. Dessutom, till priset av 749 kronor, är det en ekonomiskt fördelaktig lösning jämfört med andra vattenfilter på marknaden.
 

Se hur enkelt det är att montera på din kran:

Komplett set

Vid köp av Instapure vattenfilter får du allt du behöver för installationen, inklusive ett filter som räcker i upp till tre månader vid normal användning för en familj på fyra. Instapure är designat för att passa de flesta svenska kranar och kommer med fullständiga installationsinstruktioner.

En investering i din hälsa

Rena ditt vatten med Instapure och märk skillnaden direkt. Det är en liten investering för att skydda din och din familjs hälsa. Så varför vänta? Gör som många andra svenskar och ta steget till renare, säkrare vatten idag med Instapure vattenfilter från Golden Green.

Scroll to Top
0